Румен Радев: Надявам се да не се стигне до служебен кабинет

в България

Румен Радев: Надявам се да не се стигне до служебен кабинет „Гласувах преди всичко в подкрепа на демократичния процес в България.

От гласуването ни днес зависи колко силни, устойчиви и легитимни ще бъдат парламентът и институциите утре. Страната ни има нужда от силни и легитимни институции“, каза президентът Румен Радев, след като гласува за 48-о Народно събрание.

„Затова аз призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват да не оставят по никакъв начин да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас и да не оставят никой друг да решава вместо тях, защото изборите са право, но и отговорност“, добави Радев.

„Изборите са право, но и отговорност на всеки един от нас към бъдещето на България, отговорност към себе си и своите близки“, каза Румен Радев, който отказа да отговори дали е оптимист за създаването на конфигурация, която да гарантира работещ парламент.

„Вариантите са два: Правителство на всяка цена или правителство с отстояване на принципите. Надявам се да се намери разумния вариант за баланс“, каза президентът.

„Играхме го варианта със служебен кабинет и се надявам да не се стигне до него“, посочи още той.

„България има готовност да увеличи износа си на електроенергия за Северна Македония“, отговори Радев на питане на журналист от РСМ и добави, че Скопие трябва да изпълнява двустранно поетите ангажименти:

„Същинските преговори за членство, съгласно преговорната рамка, не са започнали. Те ще започнат едва когато българите бъдат вписани в Конституцията. Ние трябва да решим всички отлагани въпроси, разговорът за общата ни история е неизбежен“, каза Радев.

Държавният глава упражни правото си на глас в 11, 00 ч. в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София (район „Слатина”, ул. „Кадемлия“ №15).

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар