Русия овладя секретна израелска ракета

в Свят

Русия получи на свое разположение секретна израелска ракета, която е паднала на територията на Сирия по време на неуспешно военно изстрелване.

Според информационното издание „Сина“ Русия е успяла да се сдобие с една от израелските системи за противоракетна отбрана, които се използват от съвременната израелска система за противовъздушна отбрана, наречена „Давидова Прашка“.

Според тази агенция ракетата е получила леки щети. Тя е паднала на територията на Сирия, където впоследствие е открита от местните сили за сигурност и предадена на руските военни за проучване.

„Веднага след като Израел изстреля две ракети прихващачи срещу сирийските леки дронове, едната от тях се удари в целта, а другата получи проблем и, като загуби целта, се разби на земята. Сирийските военни придадоха голямо значение на това и веднага изпратиха войски на мястото, за да установят местонахождението на ракетата. След като потвърдиха, че ракетата няма да се взриви, тя бързо беше извадена от мястото на падането си. Сирийците незабавно доставиха ракетата в руската база „Хмеймим“, след което последната беше изпратена в Москва за проучване “, отбелязва вестник „Сина“.

„Давидова Прашка“ е многостепенна система за противоракетна отбрана на Израел, предназначена за прихващане на балистични ракети с малък обсег и неуправляеми ракети с голям калибър с обхват от 70 до 300 км (според други източници от 40 до 200 км или от 40 до 300 километра) и дозвукови крилати ракети.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултиме Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*