САЩ изгониха саудитски кадети

в Свят

Съединените американски щати изгониха от страната 21 саудитски кадети, които са били на обучение във Въоръжените сили на САЩ, предаде Би Би Си.

Саудитските войници не са обвинени в подпомагане на 21-годишния мъж, който застреля американски военнослужещи. Американските власти обаче обявиха, че са събрани доказателства, които оправдават решението на Вашингтон да ги прати у дома.

Намерени са „джихадистки материали“ у тях, посочиха американците. Изключването им от програмата за обучение се случва седмици, след като саудитски мъж откри стрелба в американска база, убивайки трима моряци и ранявайки осем други, преди да бъде застрелян.

Обучението на саудитски кадети беше замразено временно след кървавия инцидент. САЩ и Саудитска Арабия продължават да са стратегически съюзници. Администрацията на Доналд Тръмп дори застана зад принц Мохамед бин Салман, поръчал убийството на журналиста Джамал Хашоги.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*