САЩ обявиха, че ще преговарят с Иран

в Свят

Посланикът на САЩ в ООН Кели Крафт изпрати писмо до Съвета за сигурност, в което заявява, че страната е готова за преговори с Иран, съобщи Fox News.

Такава готовност заяви и американският президент Доналд Тръмп в обръщение от Белия дом. В писмото се посочва, че американското правителство е готово на допълнителни действия, за да защити своя персонал в региона.

Иранският посланик в ООН Маджид Тахт Раваначи заяви, че американското предложение е невъзможно. Той настоява първо да бъдат премахнати санкциите срещу Иран.

Според Крафт, американската страна е готова да преговаря, за да защити международния мир. В същото време Раваначи заяви, че Иран не търси ескалация на напрежението.

Очаква се в четвъртък камарата на представителите в САЩ да гласува резолюция, с която да забрани на президента по-нататъшни агресивни действия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар