Скандал: Асен Василев няма висше образование?

в България

Скандал: Асен Василев няма висше образование? Никъде я няма дипломата му от Харвард, твърди финансистът Кольо Парамов

Бившият министър на финансите Асен Василев, който се спрягаше и за бъдещ премиер, няма диплома за висше образование, за това се съмняват финансистът Кольо Парамов и адвокат Даниел Божилов. Цял месец издирваме дипломата му за висше образование от Харвард, но нея я няма, няма я дори в учебното заведение, каза Парамов пред Lupa.bg.

Призоваваме Василев и президентът Румен Радев незабавно да покажат официални копия от документите за висше образование на бившия вицепремиер.

Има данни за пребиваване на Василев в Харвард, но то е било само 18 месеца или 3 семестъра. Това са подготвителни курсове, след които се пристъпва към редовно обучение. Трябва да имаш 6 години в Харвард и след това ставаш асистент, няма как за година и половина пребиваване в университета, да завършиш бакалавър, камо ли магистър, твърди Парамов.

Според Парамов и Божилов образованието на Асен Василев се свежда до завършената от него гимназия в Хасково и не е продължило до следващите степени.

Те са убедени, че поста си на служебен финансов министър, както и на редовен такъв и вицепремиер той е получил по силата на промените в законодателството, които допускат хора само със средно образование да стават министри.

Това се случи след промени в Закона за държавната администрация, направени през 2001 г. заради Васил Иванов – Лучано, който стана министър на спорта в правителството на Симеон Сакскобургготски, макар да има средно образование.

Призоваваме Румен Радев да покаже копията от документите, с които е назначил Асен Василев в служебното си правителство. Както и самия Василев да си покаже дипломата за висше образование от Харвард, каза още финансистът.

По думите му таксата на следването в Харвард са много високи. Ако действително е учил там, цената, която е трябвало да плати е 320 000 долара. Интересно е откъде е взел тези пари?, питат Парамов и Божилов.

В същото време справка в автобиографията на Асен Василев показва, че 1996 г. започва да учи бакалавър „Икономика“ и го завършва през 2000 г. След това записва 2 магистратури- в „Бизнес училището“ и в правния отдел, които завършва през 2008 г. Василев е написал и, че е участвал в 3 харвардски клуба.

Остава обаче отворен въпросът- дали написаното в биографията му е истина?

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар