Соломон Паси: По-добре е да се отървем от“Турски поток“

в България

По-добре „Турски поток“ да ни заобиколи.

Руският шпионаж не е случайност, тя е много добре планирана глобална операция.

Добрата новина е, че България влезе в клуб 2% в НАТО. Това е нещо като НАТО-вския Шенген. Трябва да се отдаде заслуженото на сделката за F-16. Не хваля правителството често.

Това заяви Соломон Паси, бивш външен министър и президент на Атлантическия клуб у нас, в ефира по Нова телевизия по повод срещата на върха на НАТО в Лондон, пише Novini.bg.

„Военните разходи са част от охраната, а не са част от социалните придобивки“, каза още той.

„Ако една държава бъде нападната – все едно са нападнати всички членове на НАТО. Отбраняват се като един“, уточни още той.

Попитан дали има връзка между това дали сме в тези 2% и изгонването на наш дипломат от посолството ни в Москва, той заяви, че изгонването на един-два дипломата не е кой знае какво.

„Това е пинг – понг. Имам чувството, че у нас се обича руския шпионаж. Путин ни е благодарен, че пускаме да прелитат самолетите му и да отиват в Ниш- където е най-големият руски шпионски център. Политиката на снишаването ни влезе в ДНК-то“, коментира още той.

„Категорично е по-добре да се отървем от Турски поток“, смята Паси по повод изказването на руския президент, че газопровода може да заобиколи страната ни. „Хубаво е да имаме различни източници, но тук са едни и същи“, смята той.

„Ролята на НАТО е не да регулира поведението на своите членове, а да направи така да няма войни“, каза още ексвъншният министър.

Паси заяви, че другото, което е било интересно от срещата на върха на НАТО е Китай.

„Ако Русия е определена като заплаха. Китай я определят като предизвикателство. Тя е смартпротивник. Планира как да проникне в Запада чрез 5G мрежата, което е опасен, но много дългосрочен подход“, каза още Паси.

Източник: Novini.bg, Petel.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*