София се вдига на протест срещу ратифицирането на СЕТА

в България

Протест срещу ратифицирането на СЕТА – търговското споразумение между Канада и Европейския съюз.

Идеята на текстовете е премахване на митническите тарифи върху повечето стоки и услуги.

Според организаторите обаче така се откривала възможност за вноса на ГМО продукти.

Недоволството се организира в социалните мрежи и ще бъде пред Народното събрание. Възможни са затруднения с трафика, съобщава Petel.bg

Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз – СЕТА, предвижда:

Пълно премахване на митата за 99 на сто от тарифните номера до 7 години опростяване на митнически правила и процедури, както и правила за произход, чрез които се улеснява износът в Канада.

В по-голямата си част споразумението вече се прилага временно от 21 септември 2017 г., освен разпоредбите, свързани със защита на инвестициите, уреждането на спорове между инвеститор и държава, и разпоредби по отношение на защитата на интелектуалната собственост, заетостта и опазването на околната среда, които попадат под национална компетентност на държавите – членки на ЕС, уточнява Vesti.bg.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*