Стефан Пройнов: Всички кандидат депутати трябва да знаят!

в България/История/Новини

Стефан Пройнов: Всички кандидат депутати трябва да знаят!


Стефан Пройнов: До всички кандидат депутати, които ще влязат в следващият преходен парламент. Има една  огромни общности в страната, които не са представени в нито един парламент подобаващо и това са хората изповядващи хобитата си – колекционери и нумизмати както и хората изповядващи хобито металдетектинг и търсачите на злато.

Много са наболелите проблеми и тези хора се третират като едва ли не престъпници. Държавата не се грижи нито за ценостите да остават в страната ни нито за хората, които ги спасяват от продажба на черният пазар.

България е с хилядолетна история и ние буквално вода газим и жадни ходим. Колекционерството ни се разпростира върху събиране на неща от 1800 година насам, а нима не сме имали история преди това? Колекционерите и нумизматите спазват законите продажбата на монетите и предметите следвано стандартните търговски правила като всяка една стока, но за съжаление се ползват с данъчни облекчения, защо? Не им се признават никакви разходи само за данъци ги дебнат. Хората изповядващи търсене на злато и метеорити също не са облекчени по никакъв начин.

Да не говорим за най-голямата общност тази на металдетектингът тях ги преследват като закононарушители, които правели незаконни теренни проучвания и заради една точка в закона за културата са преследвани от МВР.

По- рано тази година министерството на МВР даде писмено становище, че металдетекторите не са под контрол и забрана на служба КОС следователно не се водят на отчет и контрол и в цял свят притежаването им и използването им не е незаконно. Само в България можеш да си го закупиш, но не и да го използваш заради тази точка в закона за културата.

Господа бъдещи депутати, трябва да се направи работна група в следващият парламент, която да чуе проблемите на тези общности и да се променят някои текстове в някои закони за да се внесе спокойствие и ред в тези среди. Идват избори, нека някой политическа партия да поеме ангажимент и да обяви пред нас вашите избиратели, че ще реши насъбралите се проблеми от предходното правителство. Господа бъдещи народни избраници, ако искате да влезете  в другият парламент направете първите стъпки към вашите избранници.

Нямате си на представа колко стотици хиляди хора следят темата с повишен интерес. Могат да се свалят тежестите на закона от някои монети и предмети, които с ниска пазарна историческа стойност и тогава държавата пак да напълни клубовете и хазната си.

В противен случай господа колекционери, иманяри, търсачи, нумизмати, златотърсачи и антиквари и всички, които по един или друг начин сте засегнати гответе се да ги притиснем и да ги заставим да внесат справедлив закон. Имаме право на справедливост и на законодателство отговарящо на законите на Европейският съюз.

 

 

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар