Стефан Пройнов: Във войната за златното руно ще има арестувани археолози, иманяри и много трупове

в България/История/Новини/Свят

Стефан Пройнов: Във войната за златното руно ще има арестувани археолози, иманяри и много трупове


Стефан Пройнов: Във войната за златното руно ще има арестувани археолози, иманяри и много трупове
Стефан Пройнов: Смяната на Ангел Папалезов и постановката на прокуратурата е в следствие на отворената кутия на Пандора. Аз Стефан Пройнов, експерт на антично и древно изкуство, без да имам ясновидски способности мога да ви кажа, че войната за преразпределянето на пазара на антики следва естественият си ход и смяната на Ангел Папалезов показва това което е на повърхността на водата – айсбергът. Айсбергът е много голям и скритото ще се показва на порции.

От една година Васил Божков е в Дубай и да припомним, че Цветан Василев, който е в Сърбия също е колекционирал златни монети, които са отнети тихо-мълком. Братята Бобокови също са с повдигнати обвинения. Това са някои имена притежаващи голям финансов ресурс и са имали и сериозни контакти и зони на влияние в страната ни. Доста важни хора свързани с ДС и каналите за трафик през които преминаваха антиките се споминаха. Което на практика отваря възможност на други да застанат на тези мафиотски хранилки, които са прибирали огромни суми. Отиде си Любен Гоцев и Кирил Христосков – знакови фигури в тази деликатна материя и други ключови играчи. В природата вакууми няма и вече се пренарежда шахматната дъска.

Изпълзяха някой знакови фигури като Димитър Станков, които бе прокуден във Виена като той започна медийни изяви в не един сайт с интервюта, но засега не споменава имена на играчи, които много добре познава все пак те се срещат по аукциони и международните пазари. Доста добре познатите имена изкупуващи антики с килограми отдавна се преместиха да живеят в чужбина и поради една причина не се прибират заради липса на сигурност и гаранция, че те няма да бъдат поредните арестувани и ощавени.

Дали ченгетата от ДС успяха да подготвят свои кадри да ги внедрят като техни заместници за да има плавен преход, но силно се съмнявам . Именно затова и в сектора се появява вакуум, който ще бъде запълнен с некомпетентни и алчни фигури, които не умеят да са деликатни, не умеят да бъдат дискретни и да спазват правилата на международната мафия.

Казвам се Стефан Пройнов и съм роден през 1974г. като в същата година Държавна Сигурност е спряла да вербува кадри, казвам това за да не бъда обвинен в коментарите, че защитавам ДС и съм част от нея. Физически просто е невъзможно да се е случило.

Отиват си няколко поколения като в мафията вакууми няма и други ще ги заменят, но няма да са с нужната подготовка, няма да са карали школи в КГБ и да са завършили в САЩ във военни академии и това със сниманите на монети от кабинета на Ангел Папалезов доказват моята теза. Бяха снимани сувенири, представяйки ги за скъпи и значими антики. Отидоха си и много от шефове на Музей като Божидар Димитров и много други починаха, и много значими археолози свързани с тази материя и всички те бяха свързани с мафията на антики. Публична тайна е, че има много, ама десетки хиляди музейни експонати подменени и откраднати и продадени.

Публична тайна е, че и много археолози и сега продават на черният пазар, а разкопките се спонсорират от държавата. Някога някои определени археолози получаваха спонсорство за да правят разкопки, нали се сещате те как се отблагодаряваха на спонсорите си. Отидоха си за няколко години много хора от този бизнес, което създава възможност на други да пренаредят шахматната дъска на ново.

Тук става дума за трансконтинентална престъпност, а тя обича тишината и ако някой име изплува на повърхността и мине през медиите е обречен на постоянно тарашене по митници и летища и не може да работи и мафията ще го подмени, защото такъв компрометиран играч заплашва цялата международна схема. Разбира се има и много чужди интереси свързани с този бизнес и на някои от колекционерите проблемът им идва от чужбина като от там идва поръчката срещу тях, а щавенето е оставено на родната ни мафия.

Аз Стефан Пройнов също не боравя с имена, имената им се знаят, прякорите също. Всеки иманяр на средно ниво може да ги изброи, но засега войната е на тихият фронт, а започнат ли да излизат имена значи войната е преминала на друга фаза, но със сигурност такива са правилата на играта. Старите кадри от ДС бяха много обучени и тактични – пипаха внимателската и се намесваха в краен случай. За тях мога да кажа, че не се виждаха, но винаги се усещаха като малки теменужки в гората – вървиш сред дърветата и усещаш лекият сладникав мирис на малките теменужки, оглеждаш се, но не ги виждаш, но знаеш, че те са там. Сега се шири огромна функционална неграмотност и некомпетентност в новите кадри, липса на професионализъм и опитност премесена с алчност и безпринципност, липса код на честа и мъжка дума, която си тежи на мястото като това неминуемо ще доведе до много големи сътресения породени от простотия, алчност и липса на възпитание и култура във взаимоотношенията и липса на информираност.

Моят анализ е, че в близките години ще има огромни скандали свързани с България и много хора ще си отидат от този свят преждевременно именно, защото няма подготвени хора. Има поговорка „с лош човек можеш да се разбереш, но с прост никога“ именно заради това доста хора прекратиха дейността си в този печеливш сектор, защото по-добре е с умен човек камъни да носиш, отколкото с прост човек пари да делиш. Времето на едни хора отмина, идва времето на други и можем да очакваме една специална полиция, която да се занимава с този сектор, която да извърши тази подмяна дали ще е за добро съмнявам се, какво е вашето мнение?

Войната за златното руно е започнала и това са процеси, които текат с или без нас, но до какво ще доведат – още арести, трупове или до стабилно законодателство и успокояване на средите предстои да видим? Моля Ви без имена в коментарите! „Не слагайте на здрава глава бинт“ дето се казва, че не се знае кой от новите кандидати за богатства и слава чете!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар