Стефан Пройнов: Какво научихме от визитата на Делян Пеевски в ДАНС?

в България/Новини

Стефан Пройнов: Какво научихме от визитата на Делян Пеевски в ДАНС?


Всички видяхме визитата на Делян Пеевски в ДАНС и какво научихме от нея? Пред входа го чакаха журналисти, които отразят това събитие. Стефан Пройнов: Какво видяхме на практика? Делян Пеевски нямаше нито охрана, нито адвокати със себе си, което на практика доказваше контролирана среда, в която той се чувстваше спокоен.

Няма притеснения, че ще бъде арестуван, няма притеснения, че ще му се повдигат тежки обвинения, нямаше ги и репортерите на техните медии, а всичко си беше един малък театър пред медиите на Прокопиев и този театър бе насочен повече към американците от ДАНС да покажат, че вършат работа и се работи по сигналите Магнитски. Няма арести, няма буркани и камери както по времето на Цветан Цветанов, а доколкото си спомняме дори имаше един период, в който Делян Пеевски бе предложен за шев на ДАНС та и сега той си влезе като шеф там.

Стефан Пройнов: Не вярвам Делян Пеевски да бъде осъден, защото в страната нищо не се е променило и в тази държава гарван на гарван око не вади. Виждаме Делян Пеевски се държа нормално – не дразни никой, не пледира с властта си дадена му от сарайте дори новият му имидж и сега дори е отслабнал, което на практика ще премахне и подигравателното нарицателно „ШИШИ”. Нищо не се е променило – кучетата си лаят, керванът си върви, а ако нещо се обърка Дубай е на един билет разстояние. Езикът на тялото говори повече от много думи казани. Видно бе, че Делян Пеевски не бе притеснен нито от медиите, нито от ДАНС и няма за какво да се притеснява, защото неговите врагове са в чужбина не тук.

Пеевски отиде в ДАНС, за да бъде разпитан за офшорните си фирми! Информация за тях излезе в разследването за „Досиетата Пандора“.

Стефан Пройнов: Малцина знаят, че в България има само една фирма, която регистрира офшорни фирми по целият свят и зад нея седи неофициално Делян Пеевски и той на практика знае за всеки, който е регистрирал офшорна фирма последните 15 години. Той има информация за всеки, който е криел пари в чужбина или е купувал и продавал заводи през офшорки за всеки, който е купувал имоти в чужбина на юридическо име знае за всеки политик и мафиот.

Затова и думите на Делян Пеевски: „Ще се показвам и тепърва ще станат ясни нещата за много хора“.

Звучат силно притеснително не само за лидери и ръководни лица на абсолютно всички политически партии звучат притеснително за всички, които са бъркали в меда, защото парите никога не лъжат и както е казано, ако тръгнем по пчелата ще стигнем до меда така и ако тръгнем по парите ще стигнем до много хора.

Стефан Пройнов: Голяма наивност е да се смята, че в този глобален и контролиран свят някой може да скрие крадени пари с офшорна фирма било то на Кайманите или в Албания отдавна е паднала банковата тайна, а при съдебно решение управителят на офшорна компания – подставеното лице е длъжен да представи информация за действителните лица стоящи зад офшорката.

Стефан Пройнов: Гарван гарвано око не вади само дето някои служители ще се облажат от тази информация.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар