Стефан Пройнов: Търси се съкровище за над 700 милиона евро!

в История/Новини/Свят

Стефан Пройнов: Търси се съкровище за над 700 милиона евро!


ВИЖТЕ КЪДЕ ОБАЧЕ? Стефан Пройнов: През изминалите години се заговори пак за съкровище с предполагаема стойност за над 700 милиона евро. През март 2019 г. британският таблоид Daily Mail излезе с материал, който възбуди иманярските страсти. В изданието бяха публикувани откъси от дневникът на Егон Оленхауер за който се предполага, че е бил офицер от SS. От ръкописа става ясно, че след като съветските войски преминават в настъпление във Великата отечествена война, фюрерът на Третия райх Адолф Хитлер заповядва на SS да скрият 260 камиона със съкровища на 11 места на територията на съвременна Полша – злато и златни монети, медали, бижута и произведения на изкуството.

Егон Оленхауер описва различни места на който са скрити нацистки съкровища. Така на практика едното място, което се споменава се намира в Полша и едното предположение, че именно несметните богатства са скрити в подземията на дворец от XVIII век в село в Ополското войводство.

Информацията за това съкровище се потвърждава и от друга таблоид The Sun. През 2015 г. в Полша започна издирването на влакова композиция с оръжия, оборудване и скъпоценни камъни, собственост на нацистите, за които се твърди, че са изчезнали безследно през 1945 г.

Тук ли са скрити онези 48 сандъка?

На мястото, посочено от иманярите, бе открит подземен тунел, но след тримесечни издирвания следи от „златния влак“ не бяха открити. Въпреки това разкопките там продължиха.

Предполага се, че в подземията на замъкът, който по това време функционирал като публичен дом обслужваш Немските офицери са скрити много документи, чертожни планове и архиви както и важни секретни документи свързани с историята на Русия и Полша, но това, което възбужда най-силно страстите на иманярите е, че там има тонове със злато и сребро и огромен брой предмети на изкуството, картини и царски сервизи и сандъци със скъпоценности, които по предварителна оценка би трябвало да надвишават 700 000 000 евро .

Стефан Пройнов: Смята се, че под двореца, който нацистите са използвали като публичен дом, се крие и т.нар. злато от Бреслау – ценни книжа, опаковани във водоустойчиви кутии, произведения на изкуството, музейни колекции, документи и други ценности, които все още не са намерени. Освен това иманярите се надяват да намерят 10 тона злато.

 

Според Пройнов това е дали е мит или реалност съкровището от Бреслау и дали изобщо съществува офицер на име Егон Оленхауер си е малко запленено с тайнство. Няма източници, които да потвърждават Немски офицер с името Егон Оленхауер, но самата цифра за която се говори е доста впечатляваща.

Една доста впечатляваща цифра, която може да подлуди не един ум. Засега властите не се намесват, но както е казал Балзак „зад всяко съкровище седи по едно престъпление“. Такива експедиции са свързани със скъпо оборудване и много специална техника.

 

В тях участват и хора със солидни познания измежду иманярите – образно казано има хора доста добре подготвени те изучават исторически извори и придобиват умения по геология и образно казано по археология и са готови да преминат през всичко за да достигнат до заветната си цел – откриването на съкровище както казват да си оправят живота.

На практика обаче тези блянове щом се сбъднат те се сблъскват с една друга реалност както се казва – нито едно имане не довело до нещо хубаво. Още със самото му откриване те водени от алчността си и жаждата си за бързо забогатяване предлагат част от него на черният пазар така влизат в полезрението на иманярската мафия, която от своя страна работи с корумпирани ченгета и винаги има корави момчета под ръка, които имат една задача да направят по-сговорчиви и по-услужливи самите иманяри, но те не знаят до момента, в който не им се наложи да се блъскат с това, до момента, в който им дойдат неканени гости.

Ако успеят да реализират част от намереното неминуемо консуматорската природа на човек е да си закупи жилище, нов автомобил и така рязката смяна на стандарта с необясними доходи води след себе си и икономическа полиция и още полиция така на практика към вашето съкровище протяга ръка и държавата – или хора облечени с власт от държавата.

На практика не си оправят живота, а го съсипват големите съкровища като често такива събития са придружени от отвличания, побой и изтезания на членове от семейството докато иманярят не даде съкровището даром на хайдутите . Понякога се стига до арести и затвор или до убийства за да се потули истината. Затова и хората често наричат златните съкровища прокълнати или кървави пари, защото винаги има по някой престъпление свързано с тях, а специално при нацистите те са избили милиони хора.

Засега властите в Полша седят и гледат отстрани и при най-малкото доказателство за наличие на такова съкровище ще се намесят гарантира Стефан Пройнов. Просто винаги така става когато става дума за много пари – някой по трасето не издържа и стават грешки, а грешките се плащат с трупове.

Вие искате ли да откриете голямо съкровище и какво бихте направили, ако това се случи?

Виж повече на Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар