Съдия Емил Дечев: Обидно ми е чужда държава да заявява, че наш висш служител е корумпиран

в България

Разбрах за името на Андон Миталов когато главният прокурор (тогава Сотир Цацаров) поиска проверка за освобождаването на Николай Малинов за Русия.

Това заяви съдия Емил Дечев в сутрешния блок на БТВ по повод оповестяването на името на човека със забрана да влиза в САЩ.

Преди два дни стана ясно, че това е Андон Миталов – съдия в Специализирания наказателен съд, пише Novini.bg.

„Има процедура, при която човек със забрана да излиза от страната, може да поиска да бъде пуснат за кратък период. Главният прокурор може да откаже, но това може да се обжалва. Не знам дали колегата е нарушил тази процедура“, разкри още той.

„Помпео заяви, че има сериозни корупционни действия от страна на нашия колега. Но все още няма предоставени доказателства за това“, допълни съдията.

„Обидно ми e чужда държава да заявява, че наш висш служител е корумпиран. Андон Миталов трябваше да бъде привлечен под отговорност от българската съдебна система, но щом САЩ не обявиха името на нашите служби, значи че нямат доверие за добро разследване“, разкри Дечев.

„Обидно е за националното ни достойнство друга държава да казва кой е корумпиран. Иска ми се от Щатите да обявят доказателствата срещу Миталов, а дали някой е корумпиран или не се решава в съда“, разкри съдията.

„Гешев разпространи информация за Радев през записи. Ние смятаме, че е нередно да се разпространяват СРС-та, освен ако не е за целите на националната сигурност“, заяви съдията.

„Само военна прокуратура и военен съдия могат да дадат разрешение за разпространение на записи“, завърши Емил Дечев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар