С криворазбраната демокрация оставихме простаците да триумфират

в България

Погледнете реалността. Дебили определят бъдещето ни. Нашето, на децата ни и на държавата.

Демокрацията на практика означава власт на плебса. Което означава власт на простотията, ограничеността и комформизма.

За тези, които са големи фенове на демокрацията, да напомня, че в Елада /Древна Гърция/, са можели да гласуват само влиятелните граждани. Жени, роби, чужденци и т.н. не са имали правото на глас. Винаги правото на глас е било ограничено. Сега дадохме властта на Сульо и Пульо да определят НАШЕТО бъдеще. Без да се запитаме с елементарния въпрос дали могат да го направят?

Вие бихте ли дали картечница на луд? Вие бихте ли дали остра брадва в ръцете на дете? Вие бихте ли дали бомба на психопат? Не, нали? А тогава кое ви дава правото да дадете на дебили правото да определят управлението???

С криворазбраната свобода и демокрация оставихме простаците да триумфират над здравия разум. И понеже не разбират и никога няма да имат капацитета да разберат, ще избират себеподобни. А ние ще се ядосваме и ще се питаме къде сбъркахме!

Винаги държавите са били управлявани от елит. Който е селектират векове наред. И дори тогава стават издънки. Или от най-силните. В началото българите са избирали хан не по наследство, а сред най-достойните боили. Които са се доказали в битките и в мъдростта на решенията си. Сега избираме този, който най-мазно говори от телевизионния екран и най-добре ни лъже.

Не мислите ли, че в основата на всичко е здравият разум? Оставете настрани мантрите за демокрация, плурализъм, равенство и прочие „бля-бля“. Ако трябва да вземете решение за бъдещето, на кого ще го поверите? На човека, нямащ образование и не можещ да оправи собствения си живот и семейство или на човек, който взема най-добрите решения за народа и държавата?

Нещата винаги са прости. И ако съборим бариерите, които новото време построи в умовете ни, ще ги разберем и ще видим решението!

Който разбрал – разбрал. Тази публикация не е за всички.

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*