Тази година се случи нещо опасно – властта се събра на едно място и се отвърза от всякакъв контрол

в България

През изминалата 2019 г. Бойко Борисов успя да подчини БСП и Корнелия Нинова.

Нинова му е най-верният съюзник, не защото винаги го иска, но когато наближат избори, тя прави така, че хората да гласуват за ГЕРБ.

Това каза политологът Евгений Дайнов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

По думите му разделението на властите се вижда единствено в сблъсъка между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.

“Тази година се случи нещо опасно – властта се събра на едно място и се отвърза от всякакъв контрол,” смята Дайнов.

Според него властта изтича от ръцете на ГЕРБ към няколко олигарси и прокуратурата.

„В момента ГЕРБ не е властта, има отделни парченца, като Бойко Борисов не е цялата власт. Моделът „Тодор Живков”, който Борисов приложи, вече се разпада. Интересно ще е къде тази година властта ще уседне – към прокуратурата, това е ясно от 2016 г., че към нея оттича много власт, и към съюзни на нея оригарси. В момента малко се подменя олигархическата групичка – тази година Валентин Златев изхвръкна, влезе Домусчиев, сега като гледаме май и Васил Божков ще изхвъркне и ще влезе някой друг. Но в крайна сметка най-стабилното място, в което нелегитимно се е събрала властта, ми изглежда прокуратурата”, коментира политологът.

Той не вижда знаци, които да показват, че Цветан Цветанов се готви да прави нова партия на този етап.

Дайнов очаква бившият и настоящият главни прокурори – Сотир Цацаров и Иван Гешев, да започнат наказателна акция срещу списъка с врагове, който вече са обявили.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар