Телевизионен сблъсък преди Брекзит

в Свят

Във Великобритания се проведе последният телевизионен дебат преди изборите следващата седмица. В него участваха лидерът на Консервативната партия и министър-председател на страната Борис Джонсън и лидерът на Лейбъристката партия Джеръми Корбин.

Брекзит, здравеопазване, сигурност – това бяха основните теми, които засегнаха Борис Джонсън и Джеръми Корбин в последния пряк предизборен дебат, предаде БНТ. На 12 декември британците ще гласуват на вторите национални избори в рамките на по-малко от три години. Резултатите от вота ще определят кога, как и дали Великобритания ще излезе от Европейския съюз.

Лидерът на лейбъристите Корбин е категоричен, че е възможно договарянето на нова сделка за Брекзит, която ще бъде подложена на гласуване на референдум във Великобритания. Джеръми Корбин каза: "До три месеца ще договорим споразумение за излизане от Европейския съюз, което ще защити търговията и работните места, както и мирния процес в Северна Ирландия. А до шест месеца ще има и референдум".

На свой ред лидерът на консерваторите и премиер на страната Джонсън изрази съмненията. Борис Джонсън, министър-председател и лидер на Консервативната партия, посочи: "Това, което не чух от лидера на Лейбъристката партия, е дали ще има кой да договори тази сделка за три месеца? Кой ще я осигури? Как може да имате нова сделка с Брюксел, ако не вярвате в нея? Това не ми е ясно". Анкета показва, че според 52 процента от зрителите Борис Джонсън е спечелил дебата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар