Терзиев почна с ремонта на ремонта на 10-ия ден, а обещаваше да няма

в България

Терзиев почна с ремонта на ремонта на 10-ия ден, а обещаваше да няма Новият кмет на София Васил Терзиев още на 10-ия ден наруши предизборното си обещание, което най-често ни досаждаше от тв рекламите и безбройните билбордове за милиони в кампанията – че няма да има ремонт на ремонта.

И то на улицата, която сам даваше за пример – прословутата с ремонтите си от 5 години Шишман, сякаш за да се подиграе на избирателите.

„Пак ремонт? Няма да повярвате, и ние не вярвахме. Black Friday започна с кандидатстването в рекордите на Гинес за най-ремонтираната улица в света. ”Цар Шишман”, ноември 2023 г.”, написаха и показаха в сряда от книжарницата Елефант Букстор, която се намира на злополучната пътна артерия и то в най-ремонтираната й част – между ул. Паренсов и ул. Гурко.

Не бихме обвинявали Терзиев, ако не беше се зарекъл да видим лидерството му и невероятните мениджърски умения още от първия ден. Така обещаваше в предизборните си реклами.

Въпреки обещанията си също още от първия ден, поправени – в първата седмица, да има готов екип от заместник – кметове (това му беше и настояването срещу неговия опонент Ваня Григорова, че тя екип нямала), в първите си две работни седмици Терзиев още не е назначил ресорен заместник-кмет по строителство.

Няма и да назначи скоро, тъй като замислената от него нова позиция Градска среда, която ще свърже строителството и транспорта в един ресор, а с това и възможностите за мегакорупция в услуга на един олигарх с интерси в сектора чрез негов кадър, трябва да се гласува от Столичния общински съвет.

Там обаче и до момента кметът няма осигурено мнозинство, което да подкрепи тази и други структурни промени, които Терзиев предвижда. А гласуването специално на тази кандидатура ще предизвика сериозен скандал, тъй като става въпрос за „калинка”, която беше изгонена от администрацията на ГЕРБ след сериозен доклад, повдигнал твърде неприятни въпроси. Тепърва ще пишем по темата.

Терзиев си даде 10 дни отсрочка от предишното провалено заседание на СОС – чак до 30 ноември, за да води преговори за избиране поне на председател на Общинския съвет. Дори да събере крехко мнозинство по тази тема обаче, колкото е трудно да изглежда това, по темата за конкретния заместник-кмет трудно друга партия ще поеме ангажимент за очевидна и прозрачна зависимост.

Или пък това ще струва твърде скъпо дори на така щедро рекламиран като мултимилионер наследник на червена ДС-династия, прогнозират опитни, за разлика от кмета, в общинските дела.

Радостина Тонева, 19 минути

БЛИЦ припомня, че точно на Шишман луксозен апартамент има съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков. Бившият премиер е купил жилището, което е само 83 квадрата разгъната площ, през 2020 година.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар