ТЕЦ-овете не са пригодени за безопасно изгаряне на какъвто и да е боклук. И чиновниците са го знаели

в България

Македонците – вносители на мафиотския италиански боклук у нас, се сбогуват с бизнеса си

След девет години депото отново е наша собственост.

Още утре Горан Ангелов ще бъде сменен и на негово място ще бъде назначен нов директор. Призовавам всички компетентни институции да влязат в депото и да извършат проверка на досегашния концесионер”, заяви днес кметът на Скопие Петре Шилегов.

Тамошното депо за отпадъци “Дрисла” е концесионирано от италианска фирма, като се ръководи от македонците Горан Ангелов и Блаже Игнатов, които се визират като внесли боклука на италианската мафия у нас. През тези години около депото имаше много скандали с множество миришещи бизнес сделки и съдебни дела.

Наред с Горан Ангелов и Блаже Игнатов в родната боклучива „Блацион“ ООД фигурират италианците Винченцо Трассари и Ечио Боце.

Засега публично не е оповестявано дали тези лица да са били привикани в родната прокуратура или не, за да бъдат разпитани.

Покрай съдружията на Горан Ангелов изникват и други родни фирми, като интересната е „Юпитер Секюрити“ ООД. А интересното лице там е Георги Петров Георгиев. Една от нишките, свързани с него води към „Хипо Алпе-Адриа лизинг България“ (впоследствие преименувани на „Хета асет резолюшън България“ и „Хета асет резолюшън ауто България“), а те – към огромния скандал в Австрия с фалиралата Хипо алпе адрия, кжоято закъса и първо беше купена от баварската Хипо ландес банк, после продадена обратно на австрийците, после национализирана.

А това е едно откровение за практиките на тази банка у нас , когато разследвах далаверата преди четири години.

„Моят приятел го караха по служебен път да подписва неверни заповеди на записи с грешни егн-та и адреси.Той поиска да напусне по надлежен законов ред и то не бяха заплахи и т.н включително и към членове на семейството му.Правете си сметка…“

Въобще направете си сметката как скромна провинциална австрийска банка с 300 млн. евро се превръща за светкавично време в конгромерат с 22 млрд. евро, оперирвщ с Източна Европа. Вижда се, че и тогава с банковата афера, и сега с боклучийската всъщност са играели зад кулисите едни и същи лица, а зад тях са два октопода – единия край Средиземно море, другият – на североизток от нас.

И най-сетне ще отбележа и още няколко факта. Ексминистър Димов, негов заместник и Изпълнителната агенция по околната среда (за която подсещам прокуратурата) дават разрешение на ТЕЦ-овете на Ковачки (а и други ТЕЦ) да горят боклук.
Това е скандално!

ТЕЦ-овете не са пригодени за безопасно изгаряне на какъвто и да е боклук. И чиновниците са го знаели.

Григор Лилов, Фейсбук

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар