Третият мандат – след Нова година, избори през март

в България

Третият мандат – след Нова година, избори през март Третият мандат ще бъде връчен след Нова година, за да има избори през месец март.

Това обяви президентът Румен Радев по време на консултациите с „Демократична България“, като изрази надежда да не се стигне до тази хипотеза.

Няма малки и големи политически сили в парламента, защото отговорността е обща, заяви държавният глава в началото на консултациите с шестата по големина парламентарна сила в 48-ото Народно събрание „Демократична България“ (ДБ).

„На последните избори българските граждани не гласуваха доверие на нито една политическа сила сама да управлява, напротив – парламентът е фрагментиран.

Това прави усилията за излъчване на мнозинство за решаване на важните проблеми пред българското общество един труден, но не невъзможен процес.

Още повече, че освен съставянето на правителство, пред парламента стоят още много други важни задачи“, припомни държавният глава.

„Следя със загриженост това, което се случва в българския парламент и ми се струва, че не това очакват българските граждани.

Това, което очакваме всички, е консолидация за намиране на успешна формула за съставяне на управление, за решаване на важните проблеми“, каза още президентът.

Според него обаче конфронтацията нараства и се чертаят нови разделителни линии.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар