Трилър с американски разрушител и руски кораб

в Свят

Представители на военноморския флот на САЩ публикуваха видео с разминаване на два кораба в Арабско море, съобщи РИА Новости.

Американските военни твърдят, че на видеото са показани руски и американски кораб. Руски боен кораб е преминал в опасна близост до американски разрушител.

Американският екипаж е дал пет кратки звукови сигнала за риск от сблъсък. От там са искали руският кораб да промени курса си в съответствие с международните правила за корабоплаване.

Това е станало на 9-ти януари. Според американските представители руският кораб е отказал да промени курса, но все пак се е отдалечил.

Руското министерство на отбраната отрече версията за агресивно сближаване. От там заявиха, че американският екипаж е нарушил международното право с опитите да промени курса на руския кораб.

Руските представители смятат, че действията на руския екипаж са позволили да се избегне инцидент. Очакват се разговори между руски и американски представители.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*