Тръмп притиска Борис Джонсън

в Свят

Британският премиер Борис Джонсън е бил предупреден, че рискува отношенията си с американския президент Доналд Тръмп, ако даде на китайската компания Huawei достъп до британската 5G мрежа, съобщи The Telegraph.

Двамата са провели разговори по темата. Тръмп е заявил, че подобно решение поставя на риск националната сигурност на страната. Това може да доведе до разцепление в трансатлантическия съюз. Президентът е предложил САЩ и Великобритания да изградят алтернатива на китайската мрежа.

Според британски експерти това би отнело твърде много време. Трима американски сенатори са изпратили писмо до Съвета за национална сигурност, в което приканват британската страна да не отваря мрежата си за китайския гигант.

В британския парламент също има спорове по въпроса, като защитници на споразумението твърдят, че китайската компания няма да има достъп до основни британски обекти. Очакват се още разговори по темата между министрите в страната.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар