Ученик от Варна спечели Световната математическа олимпиада в Куала Лумпур и вдъхнови мрежата

в Свят

Ученик от Варна спечели Световната математическа олимпиада в Куала Лумпур и вдъхнови мрежата Грандиозен успех постигна варненски ученик на Световната математическа олимпиада в Куала Лумпур, Малайзия.

Дамян Накев спечели златен медал на финала на надпреварата преди дни.

Момчето е възпитаник на Математическата гимназия. Новината за успеха му във фейсбук сподели чичо му Венци Узунов, нашумял от риалитито “Фермата”, пише “Морето”.

На престижното състезание има отличени и други българчета в различни категории. Със златни медали са отличени още Йордан Свеженов, Теодор Лалов, със сребърни – Яков Младеновски, Георги Котарев, а с бронз – Раян Камаринчев.

Правото да участва в Световния турнир на шампионите Накев получава, след като спечелва купа за втори вицешампион на финалния кръг на международна математическа олимпиада през март миналата година.

Новината буквално взриви мрежата, като снимката на Дамян се споделя в геометрична прогресия от все повече хора, вдъхновени от успеха на момчето.

Браво на момчето!!! Талант!!!

Респект пред такива деца!

Поздравления! Все напред и нагоре!

Това са само малка част от написаното от потребителите.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар