Циркът е пълен: Денков призовава ФИФА да отстрани Борислав Михайлов и ръководството на БФС

в България

Циркът е пълен: Денков призовава ФИФА да отстрани Борислав Михайлов и ръководството на БФС В писмо до президента на ФИФА Джани Инфантино премиерът Николай Денков призова международната футболна федерация

“да се въвлече в казуса с БФС в съответствие с правата и отговорностите, посочени в устава на ФИФА”, съобщиха от “Дондуков” 1.

Повод за писмото е натрупаното напрежение, което доведе до масов протест срещу президента на БФС Борислав Михайлов в деня на срещата България – Унгария, придружен от безредици и насилие в центъра на София снощи.

Премиерът призова ФИФА да обсъди и предложи възможни решения на безпрецедентната ситуация, като се позова на чл. 8 (2) от Устава:

“Изпълнителните органи на асоциациите членки могат при изключителни обстоятелства да бъдат отстранени от длъжност от Съвета, след консултация със съответната конфедерация и да бъдат заменени от временно управляващ комитет (normalization committee) за определен период от време“, допълват от МС.

В писмото Николай Денков изтъкна и натрупаните критики и недоволство към ръководството на БФС и безпрецедентното обединение на враждуващи фен клубове срещу него. Цитиран е и фактът, че повече от 140 клуба (от общо 550), гласували против сегашното ръководство на БФС, впоследствие са изключени от Съюза след конгреса му през май 2022 г.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар