Шефът на Boeing подаде оставка

в Новини

Главният изпълнителен директор на Boeing Денис Мюленбург подаде оставка. Причината е скандалът със спрения от полети модел Boeing 737 MAX в резултат на две тежки катастрофи със стотици загинали.

„Компанията съобщава, че Мюленберг незабавно напуска поста. Временно неговият пост ще се заема от финансовия директор на Boeing Грег Смит”, пише в съобщение на авиационния производител до медиите.

Председателят на УС на Boeing Дейвид Келвин е новият генерален директор на компанията и ще заеме поста на 13 януари 2020 г. „УС на Boeing прие решение за смяна на ръководството, тъй като смята, че такава е необходима с цел възстановяване на доверието към компанията в момента, когато тя работи за нормализиране на отношенията с авиационните регулатори, клиенти и акционери”, пише още в съобщението.

Търговията с ценни книжа на Boeing на нюйоркската фондова борса в понеделник беше преустановена след като стана ясно, че ще има кадрови промени. След обявяването им търговията беше възобновена. Цената на акциите на Boeing се повиши с 3.41%, до 339.19 USD за акция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар