Япония е решена за мир с Русия

в Свят

Японското правителство няма колебания в идеята да постигне мирен договор с Русия. Това заяви японският премиер Шинзо Абе, цитиран от ТАСС.

Той говори по време на откриването на заседанието на парламента. Японското правителство се опитва да постигне споразумение с руските представители за Курилските острови.

„Споразуменията, които договорихме с руския президент Владимир Путин се изпълняват дословно. Съвместната икономическа дейност се насръчава и на четирите острова. Планираме да забързаме преговорите. Мисля, че ще решим всички въпроси и ще обявим мирен договор“, заяви Абе.

Двете страни водят продължителен спор около правата на Курилските острови и за това все още не са подписали официален мирен договор. През последните две години вървят постоянни преговори по темата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*