АЕЦ „Кръшко” ще спре да работи след 2043 година

в Свят

Словения и Хърватия ще изведат от експлоатация АЕЦ „Кръшко“ след 2043 г. Двете държави разгледаха обновените си версии на програмите, касаещи бъдещото извеждане от експлоатация на общата за двете страни АЕЦ „Кръшко“ и съхранението на радиоактивните ѝ отпадъци.

Те потвърдиха и намерението си да удължат с 20 години срока на експлоатация на централата, която първоначално се предвиждаше да работи до 2023 г. Двете страни се договориха да построят собствени хранилища за радиоактивни отпадъци.

Словения ще съхранява радиоактивните отпадъци във Върбина в близост до централата. Хърватия е избрала за място за хранилище района на Черкезовац, недалеч от границата с Босна и Херцеговина, като смята да изгради съоръжението до 2024 година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар