Американската икономика – стабилно нагоре!

в Свят

Промишленият индекс Дау Джоунс приключи снощи търговията на Уолстрийт, прехвърляйки за първи път 28 000 пункта, информира АР.

По-широкообхватният индекс Стандард енд Пуърс и индексът на високотехнологичните дружества Насдак достигнаха исторически максимуми.

Растежът до голяма степен се дължи на книжата на компании в здравния сектор и технологичните компании, като Стандард енд Пуърс отчита шеста поредна седмица на растеж, а Дау Джоунс – четвърта.

Инвеститорите бяха насърчени от изненадващо добрите корпоративни резултати, пониженията на водещите лихви на Управлението за федерален резерв и данните, сочещи, че икономиката все още расте стабилно. Надеждите, че САЩ и Китай могат да напреднат в най-новите си усилия за постигане на търговско споразумение също подкрепиха желанието на инвеститорите да купуват.

Дау Джоунс добави 222,93 пункта или 0,8 процента до 28 004,89 пункта. Стандард енд Пуърс нарасна с 23,83 пункта или 0,8 процента до 3120,46 пункта.

Насдак се повиши с 61,81 пункта или 0,7 процента до 8540, 83 пункта.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултиме Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар