Ангелкова: Много от примерите за презастрояване по морето са с изтекла давност

в България

Министерството на туризма по никакъв начин не отговаря за строителството и за разрешенията за строеж по българското Черноморие.

Това заяви пред Нова телевизия Николина Ангелкова, пише Novini.bg.

Виждате, че много от примерите, които се дават за презастрояването и застрояването – някои са с изтекла давност, други са със стартирани подробни устройствени планове или издадени разрешения за строеж назад във времето. И всичко това се дължи на една липса на стратегия, която е била – когато не се е реализирало – преди 15-20 години. За съжаление и в момента ние берем плодовете на това, твърди министърът на туризма.

За мен е важно да се спазват законите и да няма нарушения, защото всеки един такъв пример вреди на имиджа на българския туризъм. Защото се извежда напред и неминуемо вади очи. И това е нормално, защото не е редно по този начин, коментира тя.

Хубавото е, че от петък, събота, неделя има доста сериозно раздвижване в сравнение с това, което беше миналата седмица – има хора и на плажовете, и по заведенията.

Времето се оправи. Не са само местните. Има доста българи, които са избрали Черноморието, заяви още Николина Ангелкова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар