Арестуваха китаец заради критики към президента

в Свят

Арестуваха китайски дисидент, критикувал методите на президента Си Дзинпин за борба с новия коронавирус, съобщиха световните агенции, цитирайки информация на "Амнести интернешънъл".

Правозащитната организация информира, че е задържан активист, излежал вече четиригодишна присъда от 2013 до 2017 година.

Той се укриваше от властите от декември, след като участва в сбирка на опозиционери в югоизточния град Сямън. Сюй Чжъюн продължи обаче да разпространява в социалните мрежи статии, заклеймяващи комунистическия режим.

Противникът на властта в Пекин разкритикува президента и властите, че не са направили достатъчно в борбата срещу новия коронавирус. Дисидентът заяви, че цари неразбория, липсват медицински консумативи, а болниците са претъпкани от хора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар