Арест близо до България заради Сюлеймани

в Свят

На Балканите беше извършен арест, който е свързан с убийството на иранския генерал Касем Сюлеймани. Той беше ликвидиран от американски дрон в Багдад в началото на годината.

Косовските служби са арестували жена, която след убийството е призовала за отмъщение. В социалната мрежа Фейсбук тя е публикувала призив за отмъщение за американския удар, което според нея е „задължително“.

Арестуваната се казва Икбале Бериша-Худути. Тя е описала американците като престъпна нация, а действията им не трябва да останат без последици. По-късно тя е изтрила поста си, но твърде късно – публикацията станала популярна и полицията е задържала жената.

От прокуратурата в Косово обявиха, че жената е била арестувана по обвинения в публично подбуждане към насилие. Косовското правителство подкрепи действията на САЩ. Доналд Тръмп нареди убийството на генерала, смятан за един от най-влиятелните военачалници в региона.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар