Бай Тошо: Живеете в най-мракобесните време на историята на България – историческа справка.

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: Живеете в най-мракобесните време на историята на България - историческа справка.


Историческа справка: На 19 ноември 1962 г. Тодор Живков- Бай Тошо а председател на Министерския съвет и остава на този пост до 9 юли 1971 г., когато е наследен от Станко Тодоров, а самият той заема създадения с новата конституция пост председател на Държавния съвет. След приемането на новата конституция през 1971 година Тодор Живков става председател на новосъздадения Държавен съвет на Народна република България (фактически държавен глава).

Заема тази длъжност до 17 ноември 1989 г. = общо 27 години Тодор Живков е начело на държавата, вкл. 9 години министър-председател и 18 години председател на Държавния съвет (еквивалент на Президент – държавен глава) На 1 септември 2001 г. с указ на Президента на република България Петър Стоянов Бойко Борисов е назначен на длъжност Главен секретар на МВР. Полага клетва като кмет на Столичната община на 10 ноември 2005 г. На 27 юли 2009 г. 41-вото Народно събрание избира Бойко Борисов за министър-председател в правителството, излъчено от Политическа партия ГЕРБ. 20 февруари 2013 г.

Бойко Борисов на извънредна пресконференция, съобщава, че подава оставка. На 7 ноември 2014 г. 43-тото Народно събрание избира Бойко Борисов за министър-председател в правителството, излъчено с мандата на Политическа партия ГЕРБ. След президентските избори през ноември 2016 г. и загубата на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, премиерът внася оставката на правителството в парламента, като тя е гласувана от Народното събрание на 16 ноември. = 15 години Борисов е на върха на държавното управление, вкл. 5 години министър-председател.
След кратко прекъсване в което те клатят държават с протести ГЕРБ пак се връщат във властта.

Сега 2019г. Борисов продължава да е премиер на страната ни като станаха 19 години в управлението = на 19 години упадък на обществото и деморализация, и бедност, и геноцид! Превърна се в най-мразеният и проклет от суверена държавник, който ще влезе в историята като политикът нанесъл най-много щети на на България – прокудил над 2 милиона в чужбина. Още 2 милиона погребани преждевременно над 1 милион инвалиди чакащи своят ред. България е първа по смъртност в света, а такива жертви не сме давали в нито една война. 1 милион безработни, а безработицата продължава да расте.

Унищожени почти всички сектори на икономиката – туризъм и лека промишленост, а тежка отдавна нямаме. Здравеопазването в колапс, а образованието е в онлайн имитация. Държавата е разграбена, а за последните 10 години е изтеглил над 30 милиарда евро заеми потънали в пазвата на мафията. Населението е болно и бедно, оцелява на заеми и вересии ден за ден. Нацията е загубила близо 4 милиона поданици. По времето на Бай Тошо сме били над 9 милиона жители, а сега я имаме 5 милиона, я не. Обезлюдени села и градове навсякъде гибел, болести и бедност. Борисов ще остане в Историята като политикът, който унищожи собствената си страна и продаде всички стратегически сектори в ръцете на чужди интереси.

Добив на злато, енергетика, а сега се цели и ВиК холдинг, който да се управлява пак от чужди интереси като добавим, че и военно-икономическият комплекс бе овладян и съсипан България от производител и износител на оръжие в ТОП 10 на света сега не може да произведе оръжие и за собствената си армия дори. Историята ще съди Борисов, но дали ще бъде осъден за национално предателство и геноцид, дали ще бъде осъден за престъпление срещу човечеството бъдещето ще покаже!

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар