Бай Тошо: Искахте промяна, на ви сега подмяна!

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: Искахте промяна, на ви сега подмяна!


Бай Тошо: Искахте промяна на една социална система, а сега сте в морална дилема. Подмениха ви моралните ценности на които се крепи една нация. Сега сте в шок и потрес, треперите синът ви зет да не ви доведе, че резилът е голям и от родът ви ще ви е срам. Демокрацията ви отне много, донесе ви разврат, наркотици и чалга със свободия. Младите са объркани и няма кой да им каже кое е правилно и кое е грешно. Младите нямат примери и подражават на звездите, които им натрапват средствата за масова комуникация.

По мое време идолите на подрастващите бяха спортисти, лекоатлети и герои от българското Възраждане и литература. Сега не спортуват и не четат книги, а сега гледат клипове в социалните мрежи и подражават на звезди и кумири натрапени от Запада, а нашите родните им подражават. Някога децата и юношите бяха възпитавани и стриктно се следеше за спазване на нормите и правилата за поведение, бяха възпитавани в грижа за възрастните, в спорт и трудова, и спортна надпревара!

На времето създавахме личности, които да могат да се реализират в спорт и икономика, да могат да се докажат като учени и лекари, а сега какво създавате? Какви алтернативи и хоризонти предлагате на младите? Те няма образование и култура, нямат стимул за живот дори седят по паркове и градинки и се друсат с наркотици, пиейки бира и само се чудят какъв разврат да опитат, а социалните мрежи ги отдалечават от домът и селото, отдалечават ги от тях самите. Появяват се западни зловредни течения и моди, които те следват дори трети пол си измислихте да не говорим, че вече младите изразяват себе си по един дълбоко объркан начин обратен на този, в който светът хиляди години е познавал.

Децата са бъдещето на една нация, а вие какво бъдеще сте си подредили? Ние ги възпитавахме от най-ранно детство в „здрав дух, здраво тяло“ и всички бяха грамотни и добре образовани, а сега в какво ги възпитавате и тук е ролята на родителите – забързани в работното си ежедневие, къде сте бе хора, не виждате ли в какво превръщат децата ви и утре ще попитате „къде сбъркахме“? Сбъркахте отдавна като гласувате за ГЕРБ и истанбулската конвенция, гласувахте за чуждото, отричайки се от родното.

Бъдещето като бумеранг се стоварва върху вас сега когато няма кой да ви отвори вратата и да ви каже блага дума, когато няма кой да ви нацепи дървата и да ви купи хляб. Бъдете модерни и демократични, тя Демокрацията ви оправи сега, оправя и децата и внуците ви, а вие гласувате за тези, които прокълнаха вас и бъдещето на България.

Какво ви пречеше да вземете доброто от моето време и доброто на новото време, ама като гледам нищо добро няма и нищо добро не ви чака! Бай Тошо: Искахте промяна, на ви сега подмяна и всичко това с любезното съдействие на Бойко Борисов и ГЕРБ, и някои продажни другарки и другари. Можете ли да кажете Кой е виновен за всичко това? Пак комунистите ли са ви виновни за този морален упадък, за тази деградация и за това положение в което сте и в което ще бъдете?

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар