Бай Тошо: Мафията обича тишината

в Бай Тошо/България


Тишината за това, което се случва в страната. Бай Тошо: Винаги е имало паралелна държава. По мое време онази невидимата, която ви защитаваше и сега онази, която ви ограбва. Служебното правителство има за цел да прекъсне порочните практики и да покаже истината за предходното правителство. Амбициите са силна мотивация за кариерно развитие по мое време за да успее един човек трябваше баба и дядо да са от ЦК на БКП и да го уредят на някаква служба.

Ние казвахме , че зад всеки успял седи ДС и така си беше. Човекът трябваше да натрупа познания и опит в дадена материя и да реализира наученото като държавата му помагаше, а той после помага на държавата. Днес зад всеки успял седи мафията. Трябва само да е послушен, алчен и задължително зависим като колкото е по-зависим толкова по-голяма и трайна кариера му предстои. Днес всичко допира до пари – можете да си купите пост или място в министерство, можете да бъдете назначен някъде и да събирате информация за някого, има такива чичковци, които са събирачи на тайни и тези тайни те добре ги осребряват.

Като ги продават или хора някъде назначават и пак информация и така. В днешните учебници по икономика пише че: „Информацията е най-жизненият икономически продукт”. Но не всеки може да търгува с нея. В ДАНС станало наводнение и информацията била унищожена, вярвате ли?

И по мое време имаше архиви разработки, досиета и те после изчезнаха, били унищожени казват, вярвате ли? Информацията движи светът и е така от векове и сега е така – няма такъв вариант да изчезне, да бъде скрита да и да се използва в правилният момент да, но тя е по-ценна от чекмеджето на премиера дори. Затова и днес едни хора трябва да покажат какво са правили едни други хора, а онези предишните са крали пари – много пари и са заделяли за този момент като дойдат другите да си платят да не ги закачат.

Така работи мафията – има си черна каса, така работят и в ГЕРБ имат си черна каса. Новите идват да осребрят престоят си във властта и са част от статуквото или искат да бъдат част от статуквото. Статуквото е глутница вълци управляваща със страх стадото – или си като тях, или глутницата те разкъсва. Но винаги е имало борба за надмощие в глутницата и сме свидетели на това в мафията – едни изяждат други и бизнесите им се отнемат. Така е и с политиците, аз Тодор Живков подцених някой вълци и те ме детронираха и сега е така, но май само е привидно, че винаги парите ще управляват страната ни. „Може да взима решения само този, който има пари“ казах ви го отдавна и сега е така и така и ще бъде!

И службите по мое време и мафията днес обичат тишината затова и за някои работи се мълчи, защото в мафията – камората, който предаде глутницата тя го разкъсва или той става имигрант. Дали Дубай се превръща в Браила, дали мутрите стават хъшове или парите сменят своите собственици и следват естественият си ход нещата ще видим, но със сигурност гарвана гарван око не вади и сега никой не арестува Борисов. А мафията обича тишината!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар