Бай Тошо: Мутри вън

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: Разделение на класите преди и сега!

Бай Тошо: Разделение на класите преди и сега но преди нямахте мутри и мафия.
По мое време не е тайна, че децата на „активните борци“ се ползваха с предимство при приемането във вузовете и в елитните гимназии. Много от тях бяха прости, нахални и със самочувствие, така свикнаха да живеят по-разглезени. Сега как е? Децата на богатите са наркоманизирани и извършват престъпления и убийства дори, но законите позволяват те да се отърват като системата е корумпирана и положението е далеч по-зле. Имаше и двоен стандарт за медицинското обслужване.

Истина е при Социализма – всички бяха равни, но някои определено бяха по-равни от останалите. Медицината беше отново с връзки както повечето неща. Връзки за добрите доктори, връзки за правилните лекарства западен внос. Сега пак е така, но доста по-брутално е разделението на класите, сега, ако нямаш връзки и пари умираш. Безработица нямаше, защото повечето ходеха на работа, но много малко всъщност работеха.

Имаше десетки хиляди работни места, които не бяха нужни никому и след 1990 г. се разбра, че тези предприятия са изключително нерентабилни, не могат да се съревновават на свободния пазар и фалираха. Днес е още по-страшно положението с държавната бюрокрация, която буквално задушаваше държавата с изключителната си неефективност във всеки отдел и от която страдате политически назначения и службички само и само някой да взима заплата на гърба на държавата.

В частните предприятия няма как някой да взима заплата и нищо да не върши. Но въпреки всичко имаше много малък процент партийна висша класа, а всички други други бяхте под един знаменател, в който стандартът на живот беше добър – задоволени във всяко естество – собствена кола, къща, вила и спестени пари. Преди девети Септември богатите имаха каруци, но след това обаче по мое време и всички имаха Москвич или Лада и няма как да се пренебрегне това. Бяхме обвързани с Русия и колите бяха руски.

Чакаше се за кола, но поне всички караха нова кола от магазина, а сега колко карат нови коли и колко години събирате или изплащате старите втора употреба? Разделение на класите е имало в целият свят от хилядолетия, но аз Бай Тошо се опитах в България да не се усеща такова. Сега едни са свръх богати за сметка на останалите и ще ставате все по-бедни и по-болни заради хунтата сраснала се с мафията.Сега и аз  Бай Тошо казвам :Мутри вън.

По мое време нямаше мутри нямаше мафия Ви сия създадохте тя дойде с Демокрацията.

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар