Бай Тошо: Откраднаха Ви живота!

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: Откраднаха Ви живота!


Бай Тошо: Радости няма, отнеха Ви всичко! На деца не можете да се порадвате, какви ще станат – наркомани ли, проститутки ли, престъпници ли? Учителите са купени от правителството и от Будители се превърнаха в национални предатели? Най-милото ви манипулират и не произвеждат личности и характери, а ден да мине друг да дойде!

С това образование ще дойде ден и обувките си да не могат да вържат децата Ви. Тези дето искат да учат пък учат езици за да имигрират от страната, за да робуват на други държави за пари естествено заради бедността тук. Откраднаха ви живота, няма сигурност за утрешният ден, в която да планирате и да се развивате с бизнес, да започнеш фирма да съградиш и да я надградиш и хоп рекет и идват чичковците да те корумпират и да вкарат в сивият сектор, а там влезете ли стават техни и накрая ще ви вземат всичко. Къща ли да построиш дето се вика дом, в който семейство да отгледаш като тъкмо да изплатиш кредита си наполовина и децата напуснали домът и самотата и болестите ще ви покосят.

Какво можете да планирате за години напред, нищо? Живеете – съществувате някак си ден за ден, един да мине друг да дойде, броите стотинките от пенсия до пенсия, от аванс до заплата и все не достигат в заеми и вересия, това не е живот, не е и орисия. Откраднаха Ви мечтите, вече никой за нищо не мечтае, защото няма вяра в утрешният ден, няма ред и сигурност. По мое време докато се роди детето и вече има спестовен влог, в който баби, майки, лели и роднини му внасят като порасне да има. Всяко семейство строеше големи къщи утре като се задомят децата при тях да са за да се радват на внуци и да има кой да ги гледа, но сега нито деца, нито внуци, а да построиш дом трябва с дявола да се съюзиш, ама тези връзки са нетрайни и обикновено свършват в затвора.

Откраднаха ви съдбите, едни и същи ви облъчват по телевизията и никой не говори за хубави работи, а само за вируси, болести и умрели, само за страдания и несгоди ви предразполагат и те ги правят. Планирано ви грабят и ограбват, планирано ви тровят и разболяват, пръскат ви, а фармацевтичният бизнес на малцина процъфтява като един здрав вече не остана! Искате промяна, ама само искате, защото сте упоени и омаломощени, защото сте се предали.

Предали сте съдбите и житието си в ръцете на вашите палачи. Кой решава какво да ядете, кой решава каква вода да пиете, кой решава какви лекарства да пиете и за качеството им кой от вас попита?

Откраднаха Ви живота, а вие продадохте този и на децата ви не се сърдете, ама си заслужавате робството докато не се вдигнете и не промените съдбите си сами няма кой да ви оправи народе разбери. По мое време всички яли, пили и се веселили, а сега всички бедни, болни и се озлобили.

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар