Бай Тошо: Светът хиляди години е изграждал имунитет на стаден принцип

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: Светът хиляди години е изграждал имунитет на стаден принцип Хиляди години хората в човечеството са изграждали имунитет на стаден принцип далеч по-ужасни епидемии и пандемии е преживяло човечеството.

Но никога в историята си не имало толкова мощно информационно облъчване.

По наше време стигаха няколко телевизии и няколко вестника строго контролирани, в които не се изнасяха негативни новини.

Моите хора имаха пълно доверие в институциите, в лекарите, народната милиция, в партията, ако щете, а доверието е важно.

Вярата на пациента в лекаря е 50% от лечението – доверието, че за теб има кой да се погрижи дава спокойствие и увереност, вярата, че всичко ще се оправи дава още стимул на човека. Сега какво е?

Лекари, търговци на лекарства, полицаи, търговци на наркотици, а законите са едни, но за другите не е така.

За обикновеният човек само задължения и ограничения, за приближените до ГЕРБ важат други закони, а правила няма.

Хората виждат това и с право не вярват нито на съдебна система, нито на лекари, нито на властта.

През Социализма имаше грижа за ближният, имаше спокойствие в утрешният ден, но сега едно е сутринта, друго на обед, а вечерта обратното в този хаос и безхаберие обърква хората и те живеят в страх и безпокойство, в несигурност и уплах.

Това не е живот, а някаква форма на съществуване, някакъв вид оцеляване и стресиране.

Притискат ви работодатели, банки, колекторски фирми и частни съдия изпълнители и няма кой да ви помогне като държавната машина не ви защитава, а ви репресира заради това, че отказвате да съдействате на хунтата узурпирала властта.

Хиляди години човечеството е изграждали стаден имунитет докато се стигне до наши дни, но днес обаче стадото е изтребление и ако някой вземе, че оцелее го очаква робство дигитално и тотално.

В Новият световен ред няма ред нито стабилност, няма мир и покой, няма и надежда за спокоен живот, а думи като благоденствие и семейни ценности останаха в моето време.

По мое време всичко се следеше и дискретно напътстваше в името на добруването на нацията, а сега всичко се следи с една цел – грабеж, рекет и разчистване на партийни опоненти. Страхът ражда само още страхове.

Вие избирате моделът на управление и кой да ви управлява, но със сигурност този път ви води към гибел. Кажете „не на страха“ и променете системата иначе България си отива.

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар