Белград разглежда нова молба за екстрадирането на Цветан Василев

в Свят

В Сърбия се разглежда допълнителна молба за есктрадирането на българския банкер Цветан Василев, съобщи „Свободна Европа“.

Това беше обявено от съда в Белград. Новината идва, след като българският главен прокурор информира европейските институции за забавянето на екстрадицията.

От съда уточниха, че разглеждането става на базата на допълнителното искане от страна на Прокуратурата на България на 24 октомври 2019 г., а на 3-ти декември Висшия съд в Белград чрез Министерството на правосъдието информирал за допълнителната молба от страна на българската прокуратура".

Вчера бившият сръбски премиер Зоран Живкович заяви, че Василев финансира партията на президента Александър Вучич, което му гарантира сигурност. Той смята, че благодарение на това бизнесменът извършва и бизнес в страната.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар