Бивш вицепремиер на Радев поема „Булгаргаз“

в България

Бивш вицепремиер на Радев поема „Булгаргаз“ Предложен е нов Борд на директорите на „Булгаргаз“, съобщиха от Министерството на енергетиката.

За нов изпълнителен директор е избрана Деница Златева, бивш вицепремиер в служебното правителство на Огнян Герджиков. Освен нея са назначени още трима души в борда на газовата компания.

Иван Топчийски обаче запазва поста си на председател на Съвета на директорите.

Започнала е процедурата по вписване на промените в ръководството на дружеството в Търговския регистър, която все още продължава.

47-годишната Златева ще смени на поста Людмил Йоцов, който беше назначен в „Булгаргаз“ от правителството на Кирил Петков.

Освен него, с решение се освобождават и членовете на съвета на директорите – Анжела Славова, Антон Адамов и Стефан Войнов. Техните места ще заемат Димитър Спасов, Татяна Петрова и Веселин Синабов.

Все още не са ясни мотивите за освобождаване на предишното ръководство и дали е проведен конкурс.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар