Борисов с награда за родолюбие: Драго ми е, радвам се на всичко, което се прави

в България

Министър-председателят Бойко Борисов получи наградата за родолюбие „Дядо Йоцо“ на сдружение „Де е българското“ за 2019 година.

Наградата – 10-килограмова статуетка, реплика на паметника на Вазовия герой в искърското дефиле, бе връчена на премиера от основателя на сдружението Огнян Петров.

Той заяви, че наградата е за приноса на Бойко Борисов за развитието на страната, за всичко прави и е направил през годините.

Наградата се връчва ежегодно от 2005 година на заслужили българи по време на едноименния със сдружението фолклорен фестивал край мездренското село Очин дол – родното място на Вазовия герой, на който е издигнат паметник.

Носители на Наградата за родолюбие „Дядо Йоцо гледа“ досега са Илия Луков (2006), Пламен Петков (2007), Димитър Бербатов (2008), Меглена Кунева (2009), Веселин Топалов (2010), Кристалина Георгиева (2011), Николина Чакърдъкова (2012), Кубрат Пулев (2013) и Наталия Симеонова (2014), ЕС (2015), Искрен Красимиров (2016), Ансамбъл „Мездра (2017).

Днес министър-председателят Бойко Борисов провери на място строително-монтажните работи по изграждането на високоскоростния път Е-79 в участъка Мездра-Ботевград. В изграждането на участъка, който е разделен на два лота, ще бъдат вложени общо над 400 милиона лева от държавния бюджет, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която участва също в проверката. Тя посочи, че на предстоящото заседание на Министерския съвет в сряда ще бъде внесено за решение осигуряване на финансовите средства за плащане на отчужденията по трасето на високоскоростния път в участъците между Монтана и Видин.

„Драго ми е, приятно ми е, радвам се на всичко, което се прави“, заяви Бойко Борисов след като получи наградата – статуетка на дядо Йоцо, която е реплика на паметника край Очин дол, и посочи първите извършени строителни работи по пътя.

Врачанският митрополит Григорий отслужи водосвет за успех на начинанието. За срещата с премиера на строителния обект бяха кметовете на Видин, Монтана и Враца, както и на общини от област Враца, народни представители от Северозападния район и областният управител на Враца Малина Николова.

Малко по-късно премиерът се похвали във Фейсбук, че усилено се работи по модернизирането на „Витиня“ – най-дългият пътен тунел в България с дължина 1195 метра. „Ремонтът на съоръжението е изключителен сложен, но строителите ще са готови до края на годината. Прави се нова облицовка, хидроизолация, отводнителна и дренажна система, асфалтова настилка, пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват безопасност на пътуването“, написа Борисов.

След „Витиня“ той се отправи на следващия обект – мост на магистрала „Хемус“, който в момента се изгражда. Пред работниците каза, че е хубаво за 15 септември да отворят участъка.

„Ще стане кукла“, заяви премиерът, очевидно доволен от видяното на площадката. „Направихме на цяла София околовръстно, само при нас не“, каза пък Борисов на един от работниците, който се оказа, че е от Банкя.

Източник: Епицентър.БГ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар