БОРИС АНЗОВ: В РУСИЯ СЕ ПОЯВИ ПЛАТФОРМА ЗА ПРАВОСЛАВНИТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ+ВИДЕО

в Свят


Борис Анзов: Международната платформа за съдържание Global Orthodox е замислена като платформа за разумно използване на мрежовите ресурси, обединяваща светските православни хора по целия свят. В основата на нейната концепция е идеята за глобалността на една християнска общност, идеята за православен континуум, основан на Евангелието, мира и вярата в Бога. Новите технологии, съвременните комуникации и единното информационно пространство карат хората в 21-ви век да търсят нови възможности за обединяване и обмен на информация.

Просто казано, в условия, когато горещите точки се образуват не само на границите на държавите, но дори и във вечерните кафенета, хората искат да намерят „свои“. Със “ своите “ искате да споделяте, да общувате, да пътувате и да спорите.

Това е модерна мощна тенденция, която скоро ще формира култура, икономика и вярвания. Това не е издание в класическия смисъл на предоставяне на информация на потребителя, това не е канал за комуникация на носители на информация с нейните потребители.

Авторите на проекта възнамеряват да развиват мултимедийна контентна платформа, която би могла да се довери партньорство за световни МЕДИИ в сферата на информация за живот на православните поместни Църкви, по актуални въпроси за потребителите на интернет са надежден източник на информация за интелигентни православни хора. В същото време Global Orthodox е светски, неполитически обществен медиен проект за широка аудитория.

Светски-в разбирането на „не-църковен“, защото неговите автори осветяват дейността на различни църкви, надявайки се да намерят пресечни точки, разбиране и преодоляване на разделението на вярващите хора в различни страни. Те са заинтересовани да разглеждат ситуациите на обществения живот, без да разчитат на политически, икономически и църковни елити. Те анализират, уважават мнението на другите и са отворени за диалог.

Освен развитие на информационни ресурси, в плановете на Global Orthodox провеждане на прес турове за журналисти и представители на влогосферата, които ще ви помогнат да се подчертае единството и многообразието на народите на държавите, в които има Поместные православни църкви. Първият учасник от България е Борис Анзов, журналист от „Медиа Мост България“. Посетил Руския г. Тотьма и Вологда.

Текст и обработка: Стефан Пройнов:

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар