Вместо да реанимира Борисов, Вебер го закопа на 2 метра под земята

в Новини

Вместо да реанимира Борисов, Вебер го закопа на 2 метра под земята С освирквания и дюдюкания бяха посрещнати опитите на Манфред Вебер, шеф на групата на ЕНП в Европарламента, да „изпере“ името на бившия премиер Бойко Борисов.

Повод за злощастното мероприятие бе обявения за незаконен арест на лидера на ГЕРБ през март. Вместо реанимиране на Борисов обаче, се получи екзекуция.

Изключително зле подбран ден, в изключително неподходящ дневен ред. Гвоздеят на заседанието бе словото на Урсула фон дер Лайен с трите приоритета на Евросъюза:

Реакцията на продължаващата война в Украйна, помощта за Киев и санкциите срещу Москва; кризата с доставките на природен газ за Европа и цените на енергията в следващите месеци и засилване на борбата с корупцията в общността. Стана ясно също, че председателят на ЕК ще пристигне в България за откриването на газовата връзка с Гърция, която Борисовото управление бавеше години наред.

След словото на фон дер Лайен в залата влезе съпругата на украинския президент Володимир Зеленски, която бе посрещната с бурни овации и ставане на крака от препълнената зала.

Скандираше се: „Слава на Украйна! Украинците са герои!“

И след всичко това: Ууууу… и освиркване след споменаването на Борисов в полупразната вече зала…

Невероятно е какво причини тази нелепост на самия Бойко Борисов, но и на цяла България, заради нелепият опит за негова защита.

Ако в ръководството на ЕНП някой се е заблудил относно деянията на Борисов или се отплаща за нещо на лидера на ГЕРБ – сбъркал е с героя, ситуацията, времето и мястото.

Борисов все още може да минава за фактор в някои среди у нас, но за всеки разсъждаващ трезво човек и за политическия елит извън България той е отминал период, за който никой не иска да си спомня.

Което доказва максимата, че е много важно човек да знае, кога да си тръгне.

Акцията в Европарламента е пълен провал. Тя закопа „величието“ на залезлия политик на два метра под земята.

Крайно време е Борисов сам да се усети или някой, на когото все още има доверие, да му каже, да се оттегли и да чака задаващите се разследвания на управлението му. Тези облачни грижи му предстоят със сигурност.

Емил Азар

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар