Всичко е политици, кампании и избори! А някъде там хората и животът им останаха под вода!

в България

Всичко е политици, кампании и избори! А някъде там хората и животът им останаха под вода! Официално започна предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.

Но къде са драгите ни политици, обещаващи брилянтно бъдеще… защо не видяхме нито един при бедстващите хора в Карловско?

Предизборната кампания ще продължи до до 24:00 ч. на 30 септември – дано дотогава някой политик се сети да посети поне едно от бедстващите села в Карловско. Не само да посети и да раздаде флаери, но и да направи нещо за всички хора, чиито домове бяха наводнени от проливните дъждове.

По последни данни поне 200 са наводнените къщи в Карловско след тежките порои. Някои хора останаха без дом и се налага да пренощуват в сградата на кметството, втори – при роднини, трети – спят в колите си. Семейства са изпаднали в ужас и това е напълно разбираемо когато „бялата, спретната къщурка и двете липи отпред“ бъдат пометени от водната стихия.

Тъжната действителност отново се стовари върху главите ни.

Нанесените щети на този етап не е ясно в какъв размер са – никой не се ангажира да коментира въпроса засега. Едно е ясно обаче – нашите семейства, приятели и познати загубиха всичко, загубиха домовете си, спомените си, мечтите си.

Някои наново ще градят бъдещето си, но колкото и да е трудно, нека не се отчайваме – човек гради бъдещето най-добре тогава, когато не е забравил миналото си. А защо ли много от политиците неуспешно се опитват да изградят бъдещето си – просто е, защото вече са забравили за миналото си.

Борислава Ранчева, майка на две деца, написа пост в социалната мрежа Фейсбук, с който трогна хиляди. Ето какво гласи той:

„Днес ли, днес и вчера, и постоянно по новините кънтят новини за предстоящите избори, политика, мръсотия. А там в Подбалкана 5 села бедстват. Там нашите семейства, приятели и познати загубиха всичко, загубиха домовете си, спомените си, мечтите си. Там целият живот на стотици хора отиде под водата.

Природата отвръща на това, което й се дава, незаконно изсечените гори, непочистените и неподържани речни корита, човешката и политическа немърливост, доведоха до това положение.

А днес слушаме за “избори”, какви “избори” бе хора? С тези милиони, където ще се похарчат за предизборни кампании и простотии, може да бъдат подпомогнати тези хора там, в закътаните села на Подбалкана, където животът им отиде под водата.

Нямам думи с които да опиша трагедията, мога само да споделя лични снимки от дома, или това, което до онзи ден беше дом на нашето семейство в с. Богдан. Единственото за което благодарим, че те са живи и здрави, както и всички наши приятели и хора там.

В този момент можем само да бъдем мислено с вас и ако въобще е възможно да ви вдъхваме някакви сили. Обичаме ви!

Днес аз съм Богдан, Каравелово, Столетово, Слатина и Розино! Днес аз съм Подбалкана!“

Вижте и споделените от жената снимки:

      

Източник: Глас

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар