„Възраждане“ иска проверка на ДАНС и МВР за закуската при американската посланичка – Костадинов: Настояваме за експулсиране на 50 служители посолството на САЩ

в България

„Възраждане“ иска проверка на ДАНС и МВР за закуската при американската посланичка – Костадинов: Настояваме за експулсиране на 50 служители посолството на САЩ

Настояваме за експулсиране на 50 служители посолството на САЩ, каза Костадин Костадинов

От партията искат да стане ясно, каква точно е била причината да бъдат привикани, както и да се установи какво точно са говорили

Това, което „Възраждане“ ще настоява и за което днес ще изпрати специално писмо до министъра на вътрешните работи и председателя на Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС), е да бъдат разпитани лицата, които са участвали в закуска при американската посланичка.

Това заяви на брифинг в парламента Костадин Костадинов, председател на парламентарната група „Възраждане“, който посочи като повод за пресконференцията информация в медиите, че „днес сутринта в Американското посолство са били привикани ръководители на парламентарно представени партии“.

От „Възраждане“ настояват да стане ясно, каква точно е била причината да бъдат привикани, както и да се установи какво точно са говорили.

„Дали са обсъждани проблеми на вътрешната политика на България с представители на чужда държава, защото това е състав по Наказателния кодекс и се нарича държавна измяна“, посочи Костадинов. Също така ще настояваме да бъдат предприети действия за експулсирането на 50 дипломати и технически персонал от България на Американското посолство, каза Костадинов.

В резултат на наше питане до министъра на външните Теодора Генчовска разбрахме, че имаме много сериозно диспропорция между състава на техническия персонал на САЩ в България и на България в САЩ, обясни депутатът. Костадинов настоя за спазване на принципа на реципрочност и за експулсиране на 50 служители в Американското посолство.

Той каза, че по време на консултациите при президента Румен Радев днес ще настояват президентът да връчи мандата на партия, която е заявила, че не трябва да прави правителство и ще му го върне веднага. По думите на Костадинов в противен случай президентът ще подпомогне агонията в българската държава.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар