Ген. Янев трябва да бъде разжалван, освидетелстван и, ако е възможно, да му се помогне

в България

Ген. Янев трябва да бъде разжалван, освидетелстван и, ако е възможно, да му се помогне Имам един приятел – преуспял мъж, който въпреки парите си е съхранил своята човечност, състрадание, отговорност и мъжкарско поведение.

Естествено, той познава лично много от куклите на конци по висшите етажи на властта. Включително и тези от котилото на „Дондуков“ 2.

Твърди, че цитира хора от президентството в коментар за ген. Стефан Янев, доскоро мотивиран от по-малката от децата му заместничка във военното министерство: не очаквай нищо добро, от човек, открил секса на стари години! Казва го спокойно, уверено и въпреки, че все ме избива на смях, си мисля да не би пък това да е реалността. Защото подобни открития в трета възраст не могат да наваксат нито пропуските, когато му е било времето, нито да анулират породените от това лични комплекси. А, за последните често плащат невинни…

И днес чета втория цитат на Джон Ф. Кенеди, публикуван на профила на Стефан Янев в социалната мрежа. Както обеща на Задушница, въпросният генерал – всеки ден до 22 ноември – датата на убийството на американския президент, да споделя по един негов цитат.

Не знам как самият цитат:

„Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.“Джон Ф. Кенеди“

и избран и има ли някакъв дълбок сакрален смисъл за публикуването му точно днес, сега и в каква последователност е с други изречения.

Фактът, че Янев е избрал да популяризира именно думи на Кенеди – впрочем често мъдрите мисли на хора от негови ранг са дело на пиари – не лични прозрения, поражда у мен много притеснения. Най-малкото е, защото 35-ият президент определено не е най-мъдрият човек на света за всички времена. Стресиращо ми е предположението, че ген. Янев е усвоил само знанията от Кенеди във Военния колеж на Националния военен университет във Вашингтон. Предполагам, че младият държавен глава е идол за Янев и очевидно несбъдната мечта – поради разликата във възрастта и успехите. Надявам се, че не съжалява, че не е повторил трагичната му съдба, надживявайки го с цели 16 г. – за сега. Чудя се дали в тази сиха фигура, на която всеки костюм виси като на окачалка, изпълнявала цял живот команди, не се крие смазано дете с големи, отминали мечти. Категорична съм, че с вътрешния мир на ген. Стефан Янев и публичните му изяви трябва да се занимаят друг вид специалисти, ако все още процесът е обратим.

Очевидно и други, все още обръщащи му внимание, са на моето мнение:

Lyubomir VesovТози генерал, първо трябва да бъде разжалван, второ трябва да бъде освидетелствуван и трето, ако е възможно да му се помогне.

Елена ГеоргиеваЦитатите от Кенеди няма да ви направят достоен политик. С поведението си на фурнаджииска лопата, която се изърта на 180 градуса, още повече си влошавате нещата. Хората от народа тази зима ще я помнят с години. Това ще е като дежавю, ще се върнем в 1996г Жан-Виденовата зима, когато беше онази зверска инфлация и нямаше нищо по магазините. А вие ще последвате съдбата на ИТН, няма да ви има в следващия парламент!!!

Иван КаракашевПовечето е тъжно, отколкото е смешно с тези негови публикации! Безспорно е вече, че генерал Янев няма свое мнение върху живота и най- вече върху желанията на българите. И всички 174 депутата, гласували за смърт !Спирам повече да чета ненужните му изхвърляния в пространството !

Ivailo StefanovТова ,че преписваш цитати от Кенеди,не те прави интелигентен и надежден политик!Трябват дела,не сладки думи!Започвай да работиш в интерес на България ,не на САЩ!!!!!!

Val Bo„Когато света/в часност държава/се управлява от циници и предатели, които мислят само за лични облаги без да мислят за народа, очевидните реалности ги няма“.

Asen Lichev„Усилията и куражът не са достатъчни, когато липсват целтa и посоката.“ – Джон Ф. Кенеди.

Ivaylo GanchevГенерале, спрете се с цитатите на Кенеди! Светлинни години ви делят от тази личност!

И така … още десетки, все в този смисъл, докато стигнем до:

Kremena Stanilova„Възходът си може да спреш, но падението никога!“ Наполеон Бонапарт

Ще оставя всичко настрана. Ще припомня само, че и в падението трябва да има граници. Не знам дали Янев се старае да отвори нови, но да твърдиш, че някой те поръчва, защото си много як, след като в първите часове, като премиер, си на среща с роден в Ирак и с много специална биография дипломат на чужда държава. Световна сила. Придружен от медии, е цинизъм, който трудно може да се квалифицира.

И не знам кога Янев е открил секса, но личното ми мнение, с което не ангажирам никого е, че не му личи да е било овреме…

А, в по-общ план – той, настоящият президент Румен Радев и военният министър Димитър Стоянов не правят нищо положително за авторитета на българските генерали! Пак лично мнение!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар