Глобиха президент на държава, защото е без маска

в Свят

Глоба в размер на 3500 USD плати президентът на Чили Себастиан след като публикува селфи с непозната жена на плажа без маска. Страната прилага едни от най-строгите мерки срещу коронавирус. Маски трябва да бъдат носени навсякъде, включително и на обществени места. Неспазването се санкционира не само с големи глоби, но дори с лишаване от свобода.

Снимката е направена, докато Пинера се е разхождал сам на плажа в близост до къщата си в курортния град Качагуа. Непозната жена го разпознала и помолила за снимка. На нея Панера и жената са много близо един до друг, като и двамата са без маски.

Пикът на пандемията от коронавирус в Чили беше през месеците май и юни. Там тогава е зима. Ноември беше регистриран спад. През последните седмици обаче отново има повишение, което накара властите да въведат по-строги мерки. От началото на пандемията, която беше през май досега, заболелите са 581 135 души, а броят на починалите вече е 16 051 души.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар