Гневът на бащата на починалото дете към общината: Как спите, как ядете?

в България

Гняв и мъка се настани в Столичния квартал “Факултета“ след смъртта на 16-годишното момче, което стъпна върху необезопасена улична шахта, по която преминава електричество.

Хората там се готвят за протести и искат институциите да посочат виновника за инцидента.

„Не се чувствам много добре. Жената още плаче, не го пожелавам на никого. Това беше първородният ми син, голямата ми любов. Братчето му е на 5 г., не спира да пита къде е батко му“, проплака бащата.

Пред бТВ той разказа, че още си спомня всичко.

„Момчето беше пред мен, прибирахме се. Имаше затрупани две шахти, от които не се виждаше, че излизат кабели. Детето падна на колене по лице. Каза: „Татко, татко”. Това бяха последните му думи. Отидох, за да видя какво му се случи. Нямаше никакви болести, беше много здрав. Когато започнах да го дърпам, ме удари ток”, разказа бащата Снежан пред Нова телевизия.

Благодаря на всички граждани, които подкрепят семейството.

„На всеки може да се случи, недай Боже!“, каза още почерненият родител.

Бащата обаче категорично заяви, че няма да позволи да се потули случаят.

„Мокри са му краката!“, те не са ли майки, не са ли бащи, как спят, как ядат?“, възмути се той.

Междувременно по случая текат няколко проверки. Образувано бе и досъдебно производство. От неделя, когато стана инцидентът, още никой не е казал кой трябва да отговаря за шахтата, поставена точно на светофара, кой е допуснал незаконно измъкване на кабели, кой обект е захранен с ток неправомерно и чий е трябвало да бъде контролът.

Случаят със смъртта на 16-годишното момче възмути всички. Още повече, че младежът излязал в мразовитата неделя, за да потърси препитание с баща си – отишли да чистят сняг.

Кметът на р-н „Триадица“, където стана инцидентът с ударено върху шахта от ток момче, Димитър Божилов, отнесе критики за поведението си след случая. Хората настояват институциите да не си прехвърлят топката и да кажат кой е виновен за нелепата случка. След телевизионно участие пък Божилов коментира ситуацията във фейсбук така:

„Моята емоционалност от вчерашното интервю е била възприета за защитна реакция или за високомерие, за което трябва да поднеса на обществеността и най-вече на роднините на починалото дете своите най-искрени извинения. Истината е, че бях потресен от трагедията и като родител, и че изпитвах срам от това, че на фона на нещо толкова ужасно ние спорим кой кабел от къде минава“.

„Изпитвам и срам от това, че вместо отговорните органи да застанат пред камерите и да дадат поне малко публичност на случая, тази задача бе поета от един районен кмет. Аз съм обикновен, разумен човек, който преди всичко иска да въведе човещина и професионализъм в работата на администрацията. Но над всичко трябва да бъде законът и правилата. Нито един от проблемите, които са предизвикали вчерашния фатален случай не попада в юрисдикцията на районната администрация, но хората трябва да знаят истината“, категоричен е Божилов.

И признава още:

Затова застанах пред камерите. Затова трябваше всичко да се покаже и заснеме от обективите. За да не изчезнат доказателства и кабели в късни доби. И за да не се потули истината за тази човешка трагедия.

Източник: Епицентър.бг

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар