Грабеж, престрелка и трупове във Флорида

в Свят

Четирима души загинаха при престрелка с полицията след кражба на камион на компанията UPS и опит за грабеж на бижутерски магазин в предградие на Маями, съобщиха от ФБР и от местната полиция, предаде "Ройтерс".

Двамата крадци и две странични лица са били убити по време на завързалата се престрелка с органите на реда, съобщи полицията. Инцидентът започнал с опит за грабеж на магазин за бижута в предградието на Маями "Корал Гейбълс" в известния в града търговски квартал "Миракъл Майл" около 16:15 часа местно време. Собственикът на магазина посрещнал разбойниците с пистолет, а служителка на магазина е била леко ранена от рикоширал куршум. Поне един куршум по време на престрелката е уцелил кметството на "Корал Гейбълс", като е счупил прозорец и поради това сградата е била затворена, допълниха от полицията.

След неуспешния грабеж на бижутерския магазин, двамата грабители откраднали камион на UPS, взели шофьора за заложник и започнали преследване с полицията, завършило с престрелка на около 20 мили северно от Маями в "Мирамар". Престрелката започнала, след като камионът навлязъл в автомобилния трафик по магистралата. Двамата крадци са били застреляни, посочи пред медиите агентът на ФБР Джордж Пиро. Загинали са обаче и двама цивилни – шофьорът на откраднатия от похитителите камиона на UPS и страничен наблюдател, каза шефът на полицията в "Корал Гейбълс" Ед Худак.

Все още не е ясно дали заложникът и свидетелят са били застреляни от разбойниците или от полицията по време на кръстосан огън, допълни Худак, предаде БНР. В изявление на UPS се посочва, че в компанията са натъжени от инцидента, който UPS определи като "безсмислен акт на насилие". На този етап не са посочени имената на двамата кради, нито на двете невинни жертви.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар