Грандиозно авиошоу за Деня на победата (СНИМКИ)

в Свят

За пръв път от Втората световна война Денят на победата беше отбелязан скромно, дори в Русия. „Ние знаем и сме твърдо убедени, че сме непобедими, когато сме единни. През този свещен ден за руснаците, в които те отбелязват разгрома над нацистка Германия, тази година не се предвиждат масови прояви заради епидемията от новия коронавирус, каза държавният глава на Русия Владимир Путин в кратка реч пред Гроба на незнайния войн до Кремълската стена, по случай 75-ата годишнина от края на Втората война.

Руският президент не спомена пряко пандемията с коронавируса, която доведе до отлагането на голям парад, но обеща, че страната ще отбележи победата над нацистите по-късно по подходящ начин. Путин отдаде почит към 27-те милиона руснаци, загинали по време на Втората световна война и към ветераните. „Те спасиха родината, живота на следващите поколения, освободиха Европа, защитиха света. Нашите ветерани се сражаваха за живота срещу смъртта, тяхната солидарност и решимост завинаги ще останат пример за нас”, заяви Путин.

В небето над Москва прелетяха най-новите стелт изтребители от 5-о поколение – Су-57. Впечатление направиха и елитните групи „Руски витязи” на фронтови изтребители от поколение 4++ Су-30СМ и „Стрижите" на леки изтребители МиГ-29. Бомбардировачите Ту-95 и Ту-160, както модерните хеликоптери Ка-52 също прелетяха над главите на московчани.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар