Демерджиев отговори на Рашков: Дошъл съм да довърша мутрите, не да ги връщам

в България

Демерджиев отговори на Рашков: Дошъл съм да довърша мутрите, не да ги връщам Няма уволнения на служители на МВР, а смени на постове.

Това заяви на брифинг вътрешният министър Иван Демерджиев, цитиран от NOVA.

„Не сме уволнявали никого в МВР, няколко човека сме преместили от постовете им. Причините са изцяло професионални. Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде“, каза вътрешният министър.

„Моята цел е така да свърша тази работа, че тя да издържи пред закона и да има осъдителни присъди“, каза още Демерджиев.

Той опроверга коментарите за зам.-министри, обитаващи сгради, които не са позволени със закон да се обитават. „Няма никой от политическия кабинет, който да обитава тези сгради“, категоричен бе вътрешният министър. „Другото е тема по време на управлението на г-н Рашков и аз не искам да я коментирам“, допълни той.

Има разместване в управлението на “Гранична полиция”, посочи Демерджиев.

„Целта е единият досегашен директор да поеме изцяло охраната на мигрантския натиск и сухопътната граница, а новоназначеният, който има повече административни компетенции, да се занимава с влизането на България в „Шенген“.

„Тези рокади не са направени под натиск“, категоричен бе вътрешният министър.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар