Дефицит на ключова стока заради пандемията

в Новини

Пандемията от коронавирус в редица южноамерикански държави може да предизвика дефицит на кафето в световен мащаб. Вследствие на икономически загуби, нанесени от пандемията, се появяват опасения, че ще се стигне до дефицит на работна ръка, която да събира суровината. Причина за това е преустановяване на работата на някои банки, въвеждането на санитарни норми, в резултат на чието прилагане, се намалява работния ден, както и прекъсване работата на транспорта.

Най-критична е ситуацията в Бразилия, Колумбия и Перу – държави, които осигуряват близо 70% кафените зърна в света.

По-рано също бяха публикувани материали, в които се посочва, че добивът на кафе ще е по-нисък от търсенето през текущата година. Предполагаше се, че недостигът може да бъде компенсиран с количества добити през миналата година или по-рано. Ситуацията с недостиг на работна ръка в резултат на пандемията може да се наблюдава и през следващата година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар