Доц. д-р Л. Киров: 600 000 души умират от сезонен грип на година. 86 % от нас ще изкарат Ковид 19 в лека форма

в България

„Никога празниците не могат да бъдат тревожни, макар че тазгодишните ще преминат в по-особени условия“.

Това каза в ефира на „Събуди се“ по Нова телевизия председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България доц. д-р Любомир Киров.

„Според статистиката 86% от хората ще преболедуват коронавируса в лека форма, някои от тях няма и да разберат“, каза той.

Д-р Любомир Киров обясни, че предприетите мерки от правителството имат ефект, но продължаването им би могло да доведе до проблеми. „Психиката ни може да пострада, а оттам – и здравето като цяло. Повишават се и случаите на домашното насилие, невротичните прояви“, посочва д-р Киров. Според него шеговитите клипчета в интернет са опит да се изпусне парата, но „всичко това се изчерпва“.

Доц. Киров припомни, че от усложнения от сезонния грип годишно умират в световен мащаб между 250 000 и 600 000 души. А пикът е един месец.

„Най-важното е да се носят маски, да се мият и дезинфекцират ръцете, защото заразата влиза през устата, очите и носа. Нека да разрешим на хората да посещават парковете“, заключи докторът.

Според доц. Киров КПП-тата край областните градове трябва да действат през почивните дни, а не през работната седмица.

Източник: Епицентър.БГ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар